Tisztelt Látogató!

 

Üdvözlöm Magyarország ammani nagykövetségének honlapján. Diplomáciai kapcsolataink több mint fél évszázaddal ezelőtti felvétele óta a két ország és a két nép között bizalom és barátság alakult ki. Tízezrek látogattak el egymás országába – Magyarországhoz hasonlóan Jordánia is komoly turisztikai vonzerővel rendelkezik történelmi, vallási és természeti örökségének köszönhetően. E sokszínűség toleranciával és biztonsággal párosul. Üzleti kapcsolataink új lehetőségeket kínálnak az energetika, a szolgáltatások és a befektetések területén is. 

 

Az elmúlt évtizedekben több száz jordán diák szerzett magyar diplomát, és vívott ki szakmai és társadalmi elismerést mindkét országban. Büszkék vagyunk az orvosok, mérnökök és üzletemberek sikereire, akik kétoldalú együttműködésünk oszlopai. Magyarország a 2014-15-ös tanévtől állami ösztöndíjas programján keresztül a jordán fiatalok új generációjának is lehetőséget ad értékálló felsőfokú tudás megszerzésére.   

 

Kapcsolataink fejlesztése mindkét részről kiemelt politikai támogatást élvez. Magyarország elismeri és támogatja Jordánia békés belső fejlődését és regionális stabilizáló szerepét. Remélem, együttműködésünk a honlap látogatói részéről is támogatókra talál. Ehhez ajánlunk kapcsolódási pontokat.