Jordánia 2020. szeptember 8-tól részlegesen újra indította légi közlekedését: az ammani (QAIA) és akabai (KHIA) nemzetközi repülőterek korlátozott számban ismét fogadnak menetrendszerinti járatokat. Külföldi állampolgárok az alábbi szabályok szerint léphetnek be az országba:

 

A beutazás előtt regisztrálni szükséges a visitjordan.gov.jo honlapon.

A regisztráció során fel kell tölteni a Jordániába érkezést megelőző 5 napon belül elvégzett negatív PCR teszt igazolását. A beutazás további feltétele olyan egészségbiztosítás, amely az esetleges COVID ellátás költségeit is fedezi.

 

Az érkezéskor a reptéren az utazó költségére PCR tesztet végeznek, amelynek eredményéről az országba belépést követően küldenek értesítést. 

 

A „zöld” és a „sárga” besorolású országból érkezők 7 napos házi karanténra kötelezettek, amelynek 7. napján saját költségre PCR tesztet kell végeztetniük. 

A „piros” országból érkezők 14 napos házi karanténra kötelezettek, amelynek 7. és 14. napján saját költségre PCR tesztet kell végeztetniük. 

 

(Az országok besorolását rendszeresen felülvizsgálják, amely az alábbi linken érhető el: https://www.visitjordan.gov.jo/Country-Categories.html )


 

Amennyiben a helyben végzett tesztek pozitív leletet mutatnak, a látogatót egészségi állapota függvényében az arra kijelölt kórházba szállítják, vagy házi karantént rendelnek el. Ennek költségeit a külföldi állampolgár viseli.


 

Felhívjuk figyelmüket a konzuli védelemre történő regisztráció fontosságára, melyet a Konzuli Szolgálat oldalán, online tehetnek meg. A magyar Konzuli Szolgálat besorolása szerint Jordánia járványügyileg „piros” ország.

Jordániában tartózkodó magyar állampolgárok a consulate.amm@mfa.gov.hu email címen, vagy munkaidőben a +962 6 593 4056-os telefonszámon érhetik el közvetlenül Nagykövetségünket.