Jordánia 2020. szeptember 8-tól részlegesen újra indította légi közlekedését: az ammani (QAIA) és akabai (KHIA) nemzetközi repülőterek korlátozott számban ismét fogadnak menetrendszerinti járatokat. Külföldi állampolgárok az alábbi szabályok szerint léphetnek be az országba:

  • A beutazás előtt regisztrálni szükséges a visitjordan.gov.jo honlapon.
  • A regisztráció során fel kell tölteni a Jordániába érkezést megelőző 5 napon belül elvégzett negatív PCR teszt igazolását. A beutazás további feltétele olyan egészségbiztosítás, amely az esetleges COVID ellátás költségeit is fedezi.
  • Az érkezéskor a reptéren az utazó költségére PCR tesztet végeznek, amelynek eredményéről az országba belépést követően küldenek értesítést. 
  • A Jordániába érkezők – kiindulási országtól függetlenül – 7 napos házi karanténra kötelezettek.  

Amennyiben a helyben végzett tesztek pozitív leletet mutatnak, a látogatót egészségi állapota függvényében az arra kijelölt kórházba szállítják, vagy házi karantént rendelnek el. Ennek költségeit a külföldi állampolgár viseli.

 

Felhívjuk figyelmüket a konzuli védelemre történő regisztráció fontosságára, melyet a Konzuli Szolgálat oldalán, online tehetnek meg. A magyar Konzuli Szolgálat besorolása szerint Jordánia járványügyileg „piros” ország.

Jordániában tartózkodó magyar állampolgárok a consulate.amm@mfa.gov.hu email címen, vagy munkaidőben a +962 6 593 4056-os telefonszámon érhetik el közvetlenül Nagykövetségünket.