Magyar állampolgárok útlevéllel utazhatnak be Jordániába, amelynek a tartózkodás utolsó napjától számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Vízum beszerzése szükséges! 

Vízum igényelhető:

1.Budapesten a Jordán Hásemita Királyság konzulátusán: www.jordankonzulatus.hu

2.  Egyszeri beutazásra szóló turistavízum felvehető az ammani repülőtéren, az aqabai közúti és tengeri határátkelőhelyen (díja 40 jordán dínár), valamint az aqabai repülőtéren (díjmentes). A vízum egy hónapos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén a helyi rendőrségen kell meghosszabbítani.

Azoknak az aqabai turistáknak, akik nem töltenek ott legalább két éjszakát vagy nem tudják bemutatni petrai belépőjegyüket, elutazáskor 20 jordán dínárt kell fizetniük az Aqabai Különleges Gazdasági Övezet Hatóság (ASEZA) számára.

3. Interneten az ún. Jordan Pass azoknak, akik legalább három éjszakát terveznek eltölteni Jordániában. Ez magában foglalja a vízumdíjat.  www.jordanpass.jo

A repülőtéren ügyelni kell arra, hogy a beléptetést igazoló bélyegzőt beüssék az útlevélbe. Kilépéskor ennek hiánya esetén a tartózkodás illegálisnak minősülhet.

Megjegyzés: Azoknak a turistáknak, akik Jordániából kívánnak ellátogatni Izraelbe illetve a Palesztin Hatóság területére, majd visszatérnének Jordániába, kétszeri/többszöri belépésre jogosító vízummal kell rendelkezniük. Ilyen vízumot a Jordán Hásemita Királyság budapesti konzulátusán lehet beszerezni. 

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a jordán-izraeli King Hussein Bridge / Allenby Bridge átkelőnél levő határállomáson nincs lehetőség jordán vízum felvételére.  

 

Vámszabályok

Jordániába szigorúan tilos bevinni kábítószert, lőfegyvert, vegyi és robbanó anyagot, katonai elektronikai műszereket, pornográf kiadványokat. Szigorúan büntetik a valódi antik tárgyak, régiségek, korallok és tengeri élőlények engedély nélküli kivitelét. Régiségek vásárlása esetén javasolt az előzetes tájékozódás a kivitel lehetőségéről. Az esetleg szükséges engedélyeket az eladónak kell beszereznie.

A jordán vámszabályok szerint 18 éven felüli utas Jordániába behozhat illetve Jordániából kivihet

- 200 db cigarettát,

- 70 jordán dínár értéket meg nem haladó mennyiségű kubai szivart illetve 20 jordán dínár értéket meg nem haladó mennyiségű egyéb eredetű szivart,

- 1 liter alkoholtartalmú italt,

- legfeljebb 200 jordán dínár értékű ajándékot (ideértve illatszereket is);

- legfeljebb 15.000 jordán dínár értékben helyi valutát és/vagy drágakövet (az ezt meghaladó összeget/értéket a vámhatóságnak be kell jelenteni).

Külföldi valutából legfeljebb a beutazáskor bejelentett összeget szabad kivinni. Az izraeli sékel behozatala illetve kivitele tilos. 

Nagy értékű elektronikai eszközök (pl. professzionális videokamera) behozatalát célszerű belépéskor regisztráltatni a repülőtéri vámhatóságnál.

A Jordán Vámhatóság elérhetősége: https://www.customs.gov.jo/en/index.aspx